Заедно можем повече

Заедно можем повече

Автор: Пламена Питекова      

Първото нещо, за което се сещам, когато чуя думата благотворителност е Интеракт клуб. Клубът ни в град Златица е създаден през 2010г. и от тогава насам, ние интеракторите неуморно се трудим да правим добрини. Винаги сме искали да правим добро, независимо към кого и какво е отправено – познат или непознат, дете или възрастен, идея за развитие на нашия град или за планетата като цяло. Знаем че човек, който е помогнал поне веднъж през своя живот, то той не е живял напразно. А ние имахме толкова много успешни инициативи!. Нека накратко представя дейностите ни. Почистваме парка в града ни, работим по проекта "Капачки в действие", правим кеновечери и конкурси, организираме благотворителни концерти за хора в нужда, раздаваме червени лентички на 1-ви декември. Оргaнизираме благотворителен, коледен базар под надслов "Коледа сбъдва мечти", на който продаваме направени от нас сладкиши. Имаме ден за кариерно ориентиране в училище - "Моята бъдеща професия", на който ден, каним хора с интересни професий, които да чрез рзказите си да вдъхновят учиниците в нашето училище. На 14 февруари рздаваме любов, чрез нашите валентинки, на  22 април, по случай "Деня на Земята" правим конкурс за рисунка на платно и така оцветяваме целия коридор в училище. Наша "зпазена марка" е благотворителната вечер "Грижа чрез изкуство", където продаваме на търг предмети на изкуството и наши приятели танцуват, пеят и рецитират, а събраните средства даваме за някаква благотворителна кауза, която училището ни подкрепя през дадената година. Карнавалът на приказните герои е неизменна част от програмата ни. Всяка година през месец май, организираме карнавал за децата от детските градини и училището в града ни, Златица. Третото нещо, което е станало традиция на клуба и града ни е инициативата "Часът на Земята". Ние, Интеракт клуб Златица, нашите съученици, учители и съграждани, правим факелно шествие из града ни, под звуците на Marching Band Marching Stars, призоваваме за 1 час хората да изгасят осветлението в домовете си.

Всички тези иницативи правим доброволно и от сърце, без да искаме нищо в замяна. Това, че заедно помагаме на хората и "interact - взаимодействаме" с тях ни е достатъчно. Благодарение на клуба развиваме много личностни качества и това ни облагородява и като хора. Най-хубавото нещо, което някой може да каже за теб е, че си добър човек. Искаме хората да запомнят нас, като добри хора, младежи допринесли за по-доброто бъдеще не само на себе си и родния ни град, а на цяла България и целия свят, защото именно ние, младите хора сме бъдещето и промяната. Българите сме силни по дух и вярваме в по-доброто утре. Не го чакаме наготово, а работим здраво, за да го постигнем.   

Сърцето, което сме направили на снимката, облечени в бели тениски, символизира нашите големи сърца, готови да помагат, а белия цвят показва добротата и детското в нас, защото все пак ние все още сме деца.

Ще звърша с част от една популярна българска песен:  

"Ако до всяко добро същество
застане поне още едно,
ех, ще започне такъв живот,
че само си викам "Дано".
Ако към тия две същества,
прибавиш и още две,
ти знаеш ли колко прави това?
Най-малко хиляда и две."

Нашият девиз е "Заедно можем повече!", ДАНО заедно продължаваме да вършим добрини и точно така хванати за ръце вървим напред и нагоре към една по-добра България и към един по-добър свят.

Година на заснемане: 2018

<< Обратно в Галерия 2018

Search